What ? Or When Shit hits the fan ?

What ? Or When Shit hits the fan ?

 

What ? Or When Shit hits the fan ? Hvad kan vi lære af WordPress 5.X.X Problemer ?

De sidste måneder har ikke været en stor for mange website ejere. Først havde vi en WordPress 5.5.x versioner opdateringer, som mange mennesker installerede, så snart de så budskabet som beder dem om at gøre det. Det viser den enorme tillid, som så mange website ejere har til WordPress, at de gik videre med opgraderingen uden nogen bekymring. Men desværre, opdagede mange hurtigt, at netop denne opdatering kan forårsage ravage med dit tema og plugins, der fører til mærkelig opførsel, fejlmeddelelser og en generel fornemmelse af, at din hjemmeside er gået gal i byen.

Jeg ved ikke, hvorfor WordPress skubber disse opdateringer ud vel vidende at de ville skabe ravage med mange plugins og temaer. Specielt gal var den med det nok mest anvendte visuelle plugin til opbygnings af sider Visual Composer . Nu  WP Bakery Et plugin som jeg selv anvender dagligt og derfor også ødelagde mine egne sider. Jeg kender tema og plugin udviklere der er meget travlt beskæftiget med at opdatere deres produkter for at overvinde de problemer, men det kan tage lidt tid. I mellemtiden er supportfora fulde af ulykkelige WordPress website ejere, der kæmper for at foretage reparationer. Så hvad kan vi lære af denne

totale fiasko?

1.Du må IKKE opdatere WordPress I det øjeblik, DEN lille boks popper op beder dig om at gøre det.
Mit råd er at vente en uge eller MERE  for så derefter kontrollere Google eller de supportfora om WordPress der findes om mulige problemer. Bare at søge efter ‘WordPress 5.5.X problemer “vil udsætte din opdatering i lang tid!

Som om dette ikke var nok for mange website ejere skulle tingene blive en hel del værre.  Temaer, plugins med videre gik bananas Christ! Nå det bringer mig til den vigtigste lektie, og det er en god påmindelse for os alle (jeg selv inklusive).

2. Du har brug for tre Website Backups
1. Du skal sørge for at holde mindst to, helst tre sikkerhedskopier af hele dit websted.
2. Disse sikkerhedskopier skal opbevares på forskellige steder. Så det er ikke nok til at bruge din webudbyders backup service, da dette betyder, at sikkerhedskopier gemmes på samme sted som din hjemmeside.

Forslag

Nogle forslag: – Gem en kopi af dit webhotel (mere om dette om et øjeblik) Hold en kopi af din hjemmeside gemt væk  på en bærbar lagerenhed (fx memory stick, bærbar harddisk, osv). Vær opmærksom på, at dit websted faktisk kan tage en masse plads op (min egen fylde 1.8 GB). Cyber sikkerheds specialister anbefaler tre back up af alt, da dine enheder kan fejle. Så en tredje eksemplar opbevares i en anden bygning (for at undgå skader ved brand osv) ville være en glimrende idé. Sørg for at du også opbevare kopier af din hosting-konto, der er lagret sikkert.

Denne metode til at sikkerhedskopiere alt tre gange og opbevaring af sikkerhedskopier på forskellige lokaliteter er umagen værd for dit arbejde og personlige dokumenter og fotos også på den måde.

Sådan sikkerhedskopieres dit websted

Hvis du bruger WordPress så er der plugins, som vil sikkerhedskopiere dit websted for dig og enten giver mulighed for at downloade en kopi (anbefales) eller gemme en kopi på dit webhotel. Jeg foreslår at gøre begge dele. Hvilken backup du anvender er nok mere en personlig smag, selv foretrækker jeg AkeebaBackup.

 

Hvis dit website er bygget ved hjælp af forskelligt software så kontrollér først, om softwaren har en back up løsning. Hvis ikke kan du blot downloade en kopi af alle dine filer ved hjælp af FTP. Hvis du ikke har FTP detaljer spørg din hjemmeside designer. FTP giver dig mulighed for at se og redigere alle de filer, der kører din hjemmeside. Du kan bruge gratis software som Filezilla, som gør det muligt at indtaste dine private webhotel login detaljer (kaldet FTP login detaljer) og få adgang til dit webhotel. Ideelt set er du nødt til at gemme et par back up forskellige steder bare i alle tilfælde.

 

Ellers spørg på WP Support Forums for rådgivning.! Igen lad være at opdatere i samme øjeblik WordPress gerne vil dig have til det, som skrevet har det haft fatale konsekvenser for mange at opdatere til nyeste version 5.x.x

Det er naturligvis vigtigt at opdatere til nyeste WordPress version af sikkerhedsgrunde, men ikke før du er sikker på at minor versions ikke ødelægger dit site. Jeg har en kopi på et subdomæne med alle mine normale plugins installeret som jeg anvender til at teste om den nyeste version nu også virker efter hensigten.